Привържениците на диетите и стриктното правилно хранене много често се опитват

...
Привържениците на диетите и стриктното правилно хранене много често се опитват
Коментари Харесай

Лекар посочи кои са петте най-полезни растителни масла

Привържениците на диетите и прецизното вярно хранене много постоянно се пробват да изключат растителните масла под каквато и да е форма от диетата, тъй като ги считат за безполезен артикул. Те обаче имат и позитивни свойства, съгласно Антон Поляков, диетолог и ендокринолог.
Той твърди, че сред разнообразието от растителни масла има изключително потребни, които въздействат удобно на жлъчния мехур, черния дроб и имунната система.  Този лист включва следните масла:
Масло от тиквени семки
То има уравновесен състав във връзка с наличието на омега-3, заради което има добър резултат върху действието на жлъчния мехур.

Масло от коноп и орехи
И двете масла съдържат растителна форма на омега-3, която има противовъзпалителни резултати, обясняваКоко лекарят.

Кокосово масло 
„ Ако човек няма алергии, тогава това масло би трябвало да бъде включено в диетата, тъй като има противогъбични, антипаразитни и антибактериални резултати “, сподели Поляков. Той е еднообразно ефикасен както в твърда, по този начин и в течна форма.
Той също по този начин акцентира, че готвенето с такова масло го прави по-безопасно, защото при пържене не се образуват канцерогени.

Ленено масло
Това масло има и доста потребни свойства, да вземем за пример стабилизира работата на стомашно-чревния тракт и жлъчния мехур, а също по този начин укрепва имунната система, изясни лекарят.
Не е неприятно, само че има сериозен минус. Разваля се доста бързо, по тази причина е по-добре да изберете сурово пресовано ленено масло. Ако се съхранява дълго време, може да загуби потребните си свойства, сигурен е Поляков

Масло от бял бодил
Повлиява добре работата на жлъчния мехур и черния дроб.
  Поляков видя, че лъжица всякакво растително масло заран е добър табиет, който оказва помощ на тялото да се усеща по-добре.
- Маслото оказва помощ за пускане на храносмилателната система след пробуждане. Всъщност той приготвя стомашно-чревния тракт за приема на храна, смилането на мазнините, а също по този начин управлява приключването на жлъчката и положението на чревния микробиом, увери той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР